Op de tribune in Susteren ontwaardde de Fortuna Online afvaardiging een tweetal spionerende Italianen. Door hun iets te gladde voorkomen en een constant rinkelende GSM vielen ze onmiddellijk door de mand. Ze maakten driftig aantekeningen van de wedstrijd. Maar wat kwamen ze doen?
Scenario 1: Het waren scouts van Milan die Fortuna met Roda verwisselden. Italianen raken snel de weg kwijt dus dat kan, maar als ze Roda willen zien gaan ze vast naar een competitiewedstrijd;
Scenario 2: Ze kwamen naar Totti kijken. Voor dit argument spreekt dat ze de tribune verlieten nadat Totti gewisseld werd. Tegen dit scenario spreekt dat niemand naar Totti komt kijken of welke Fortunees dan ook;
Scenario 3: Het waren spionnen van De Graafschap. Het zou best kunnen dat deze twee pastaboeren als uitvloeisel van de samenwerking tussen De Graafschap en Udinese deze wedstrijd moesten analyseren. Met name de samenwerking tussen Hamming en Cramb kreeg ruim aandacht.
We houden het dus maar op dit laatste scenario. Tien minuten voor tijd vertrokken ze dus en nu wil het toeval dat deze afvaardiging van Fortuna Online een woordje Italiaans spreekt. Dus in ons beste Italiaans maar eens gevraagd wat ze kwamen doen. Nou, verbijstering alom over het feit dat ze niet onopgemerkt waren gebleven. Een beetje lacherig (maar zonder antwoord op de vraag) maakten ze zich snel uit de voeten. Vaag, vaag, vaag….

Wie wel wat te melden had in Susteren was de broer van René van Dieren. De vaste bezoekers van uitwedstrijden weten dat het broertje van René alle wedstrijden volgt van Fortuna. Slechts de eerste thuiswedstrijd tegen Vitesse miste hij. Daarnaast volgt hij – als ras Feyenoorder – alle wedstrijden van Feyenoord: kortom een voetbalfanaat. We vroegen hem naar de toekomst van René.
Nou ja, René zou maar wat graag bij Fortuna blijven, want bij Feyenoord zal hij waarschijnlijk ook volgend seizoen niet aan de bak komen. Maar dan moet Fortuna toch wel in de eredivisie blijven, want eerste divisie voetbal is niet goed voor zijn ontwikkeling. En tja, de kans dat we erin blijven is natuurlijk niet al te groot.
Zijn makelaar (Lagendijk) was zich al aan het oriënteren op een nieuwe club. Er was interesse vanuit Italië (scenario 4!) en Spanje en ook enkele eredivisieclubs hadden al interesse getoond. Een buitenlands avontuur ziet Van Dieren niet zitten, dus is het vrijwel zeker dat René ook volgend jaar in de eredivisie speelt. Als wij erin blijven bij ons, zoniet ergens anders in de eredivisie.