Eigenlijk was het de bedoeling dat de spelers voor afgelopen vrijdag 12.00uur moesten reageren op de verslechterde contractaanbieding (maximaal 54.000euro), maar – waarschijnlijk omdat de procedure voor de spelers onduidelijk was – die deadline is nu opgeschoven naar aanstaande donderdag of vrijdag.
De spelers kunnen kiezen: “Nee” zeggen tegen het nieuwe aanbod betekent dat Fortuna een ontslagverzoek bij de arbitragecommissie van de KNVB neerlegt. “Ja” zeggen betekent dat er een kans bestaat dat de betreffende speler bij de club kan blijven. Er kunnen slechts maximaal drie of vier spelers van de tien die een contractverlaging hebben aangeboden gekregen blijven. Dus als er meer dan vier “ja” zeggen tegen het verlaagde aanbod, dat zal er alsnog één speler moeten afvallen.
Fortuna dient het ontslagverzoek in bij de spoedvariant van de arbitragecommissie. Dat betekent dat de club binnen een week uitsluitsel krijgt. Dus eind volgende week zou Fortuna dan weten of de club de spelers kan ontslaan zonder afkoopsom te hoeven betalen. Als dat lukt is de club (voorlopig) gered.

bron: Limburgs Dagblad