De VVCS is van plan om namens de negen (bekende) spelers van Fortuna Sittard tijdens de spoedarbitrage de achterstallige lonen over de maand mei in te brengen als een eis.
We kunnen het niet anders zien dan een tactisch spelletje dat de VVCS aan het spelen is. De VVCS weet namelijk ook, dat wanneer ze zo’n eis daadwerkelijk op tafel leggen, de club onmiddellijk failliet is met als gevolg dat de spelers kunnen fluiten naar het restant van hun contract. En dat is zeker niet in het belang van de spelers.
De ware reden van het indienen van deze claim is waarschijnlijk dat de VVCS namens de spelers formeel duidelijk maakt dat de spelers zich zorgen maken over het niet uitbetalen van lonen. Als de spelers namelijk niet formeel protesteren tegen het uitblijven van de uitbetaling van de lonen, verzwakt dat hun positie tijdens de arbitragezaak. De arbitragecommissie zal spelers niet echt serieus nemen (en dus geen of een lagere afkoopsom toekennen) die niet potesteren tegen de gang van zaken.
Deze dreiging van de VVCS heeft dus waarschijnlijk slechts een formeel karakter. Zo zal naar alle waarschijnlijkheid ook het kantoorpersoneel aanstaande maandag aan de bel trekken. Maar ook het personeel zal geen claim op tafel leggen.

Bron: Dagblad De Limburger / Fortuna Sittard