Een journalist rond FC Barcelona laat via zijn twitter account weten dat een voormalig jeugdspeler van FC Barcelona op het punt staat een contract te tekenen bij Fortuna Sittard.

Het betreft de 21-jarige Álex Carbonell, die de jeugdopleiding van FC Barcelona doorliep. In die periode speelde hij ook zeven jeugdinterlands voor Spanje. Doorbreken bij FC Barcelona kon de centrale middenvelder niet en dus sloot hij in de zomer van 2017 de deur bij Barca achter zich.

Hij tekende een contract bij CF Reus Deportiu, dat uitkwam op het tweede Spaanse niveau. Hij speelde er tot januari 2019 toen Reus uit de competitie werd gezet. Carbonell stapte voor het restant van het seizoen over naar tweedeklasser Córdoba CF. Ondertussen heeft Carbonell een contract getekend bij Valencia CF, dat hem voorlopig heeft gestald in het B-elftal, maar wellicht ook bereid is hem te verhuren.

Carbonell is dus een speler die in zijn jeugd een grote toekomst voor zich had, maar er (nog) niet ingeslaagd is dat potentieel waar te maken. Kortom, het type speler dat Fortuna zoekt.

De tijd zal leren of dit een loos gerucht is, of dat zijn toekomst inderdaad in Sittard-Geleen ligt.

Bron: @GerardRomero