Walid Sekkour heeft besloten zijn tot het einde van dit seizoen doorlopende contract bij Fortuna Sittard in te leveren. Walid wenst niet langer genoegen te nemen met een plek op de reservebank en aangezien trainer Wil Boessen hem geen basisplek wil garanderen, vertrekt Walid bij Fortuna.

De Duitse linksback stapte in 2011 over van FC Germania 07 Dürwiß naar de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen voegde Wil Boessen hem toe aan de selectie van het eerste elftal. Hij speelde vorig seizoen zes duels in de eerste divisie als stand-in van Joeri Schroyen en dat deed hij naar behoren.

Na het vertrek van Schroyen naar Go Ahead Eagles aan het begin van het huidige seizoen moet Walid zijn kans schoon hebben gezien, maar met het aantrekken van Kevin Kis verdween hij toch weer naar het tweede plan.

Daar had Sekkour geen zin aan, want nu hij een ‘2’ in zijn leeftijd heeft (gisteren 20 geworden), moet hij spelen. Waar hij dat gaat doen, is onbekend.

Fortuna verliest hiermee een linkspoot in de selectie en daar heeft de club er niet zoveel van. Wellicht oriënteert Fortuna zich op een opvolger. De club heeft tot 2 september om spelers vast te leggen.