Roda JC heeft zich vanavond van zijn slechtste kant laten zien tijdens de kleine derby tussen Jong Fortuna en Jong Roda. In de slotfase van het duel kregen Roda speler Mohammed Elberkani en Fortunees Roy Andrien een rode kaart vanwege een vechtpartijtje. Elberkani – onlangs nog gevolgd door Fortuna – liep woest het veld af richting kleedkamer en een minuutje later horen we een ruit sneuvelen. Meneertje Elberkani heeft het in zijn hoofd gehaald een ruit van de kleedkamer aan diggelen te gooien met zijn voetbalschoenen!!
Verbazing alom in Sittard omtrent Roda’s dankbaarheid voor de Sittardse gastvrijheid.

Terug naar de wedstrijd die grotendeels door Fortuna werd gedomineerd. Het centrale duo Morad Eljardi en Gino Facenna speelde een uitstekende partij en de terriers Angelo Simone en Jasko Ganic lieten zien hoe je met passie het middenveld in handen kunt krijgen.
Het leverde Fortuna voor rust een paar kansen op via de spitsen Moubarak Boutorat en Jordi Reneerkens, maar slecht afwerken en goed keeperswerk van Guido Budziak hielden Roda op de been.
Na rust was het spel evenwichtiger. Fortuna gaf opnieuw geen kans weg, maar creëerde er ook minder dan voor rust. De weinige kansen die er waren, waren niet besteed aan Boutorat en invaller Youssouf Dabo, waardoor het duel in 0-0 eindigde.

Maar even daarvoor sloeg dus ineens de vlam in de pan bij een opstootje tussen Elberkani en Andrien. De laatste bleef bibberend van de kou vijf minuten kijken of Fortuna het puntje wist vast te houden. De eerste had daar geen oog voor en gooide waarschijnlijk niet alleen Fortuna’s maar toch vooral ook zijn eigen ruiten in.

Dit is de tweede keer binnen een week dat Jong Roda de aandacht op zich heeft gevestigd. Vorige week sloeg Faton Popova zijn trainer vol op zijn gezicht en ook deze Elberkani was bepaald niet vriendelijk tegen zijn eigen teambegeleider (en dan drukken we ons heel zacht uit).We zijn benieuwd wat Roda’s straf zal zijn voor deze speler.