Fortuna Sittard heeft vandaag alsnog de salarissen over de maand januari uitbetaald aan zijn werknemers. Er was dus inderdaad sprake van een misverstand tussen Fortuna Sittard en de sponsoren waarvoor slechts een verantwoordelijke is: Hans Erkens.
Hans Erkens geeft aan niet te snappen waarom er intern commotie is ontstaan over deze vertraagde betaling van salarissen. Het was volgens hem duidelijk gecommuniceerd. Als Erkens’ communicatie richting supporters een graadmeter is voor wat hij verstaat onder ‘duidelijke communicatie’ dan kunnen we de commotie onder het personeel goed begrijpen. Ook kent Erkens blijkbaar de recente geschiedenis van de club niet, waarin personeel weken zoniet maanden zonder salaris moest zien rond te komen. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat er onder het personeel enige paniek is ontstaan toen zich een situatie voordeed die leek op datgene wat er een paar jaar geleden speelde.
En waarom moeten we nu in de krant lezen dat Erkens niet begrijpt waarover zijn personeel zich druk maakt? Is dat nu niet juist iets wat intern moet blijven??? Supporters publiekelijk schofferen is daar aan toe, maar je eigen personeel??
Verder vernemen we van Erkens dat Fortuna geen vaste salarisuitkeringsdag heeft. Waarom eigenlijk niet? Fortuna heeft een sluitende begroting, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Het kan toch zeker geen probleem zijn om je personeel duidelijkheid te geven over wanneer ze precies hun salaris ontvangen. Altijd handig om te weten als je vaste lasten en geen al te hoog loon hebt.

Bron: Dagblad De Limburger