Vitor Saba lijkt op de weg terug van hardnekkig blessureleed. Via zijn facebook-account laat hij weten dat hij de veldtraining heeft hervat.

Saba kwam in de winterstop van het seizoen 16/17 over van Al-Muharraq SC uit Bahrein. In het restant van het seizoen komt hij nauwelijks aan spelen toe (vijf competitieduels) – mede vanwege blessures. Desondanks licht Fortuna toch de optie in zijn contract om hem vast te leggen tot de zomer van 2019.

Vanwege onenigheid met trainer Sunday Oliseh, kiest Saba ervoor om zich gedurende het seizoen 17/18 uit te laten lenen aan Eastern SC uit Hong Kong. Ook daar speelt een liesblessure hem parten en tegen het einde van het seizoen laat hij zich eraan opereren. Het herstel van die liesblessure nadert nu blijkbaar het einde, want Saba heeft zijn rentree op de oefenvelden gemaakt.

De komende weken / maanden zal hij moeten aantonen dat hij meerwaarde heeft in de eredivisieselectie van Fortuna Sittard. Mocht dat niet lukken, dan lijkt verhuur in de winterstop een logische oplossing.

Bron: Facebook