De bij Fortuna opgestapte Tini Ruijs maakt de overstap naar de A1-junioren van Roda JC. Dat heeft de club uit de Oostelijke Mijnstreek vandaag bekend gemaakt. Ruijs signeerde een tweejarig contract. Hiermee komt een einde aan de geruchtenstroom al zou Ruijs Hoofd Opleidingen worden bij de eredivisionist.

In de winterpauze van het seizoen 11/12 nam Ruijs het roer over van de naar VVV vertrokken Wim Dusseldorp en deed dat met enorm veel succes. Pas op de laatste speeldag werd in blessuretijd deelname aan de nacompetitie verspeeld, hetgeen voor de oefenmeester het sein was om de vuile was buiten te hangen. In de pers koos hij openlijk partij voor Fred van Barneveld en liet zijn grote afkeer blijken jegens de pas aangestelde Algemeen Directeur Jos Alberts. Dat hij hiermee ook zijn eigen ramen ingooide realiseerde hij zich pas later.

In de periode dat Fortuna op zoek ging naar een nieuwe trainer zinspeelde Ruijs openlijk op een terugkeer, maar zover is het niet gekomen. Ondanks (naar eigen zeggen) diverse aanbiedingen uit het Midden-Oosten is het uiteindelijk het nabije oosten geworden i.c. Kerkrade.

Bron: Roda JC