Het dameselftal van Fortuna Sittard speelde vanmiddag haar vijftiende competitiewedstrijd in Leiderdorp tegen RCL. Op de ranglijst geven beide ploegen elkaar nauwelijks een duimbreed toe en dat bleek vanmiddag evenzeer.

Fortuna komt halverwege de eerste helft op voorsprong via topscorer Liv Aerts. Niet veel later scoort Sandy van de Water namens RCL de gelijkmaker. RCL, dat het vooral van haar fysieke kracht moet hebben, maakt het Fortuna nog wel lastig, maar desondanks wordt met de gelijke stand de rust gehaald.

De tweede helft is een maat voor niks. Fortuna heeft nog wel de mogelijkheid om via Via Liv Aerts op voorsprong te komen, maar het lukt steeds niet om de bal in het doel te krijgen. Dat lukt in de slotfase wel, maar de scheidsrechter, die het hele duel overal bovenop zit, staat te ver van het doel vandaan om te zien of de bal daadwerkelijk de doellijn is gepasseerd. Omdat de grensrechter van RCL zijn vlag naar beneden houdt,  blijft het bij 1-1.

Beide ploegen schieten met dit gelijk spel niks op, al lijkt Fortuna hiermee definitief afstand te hebben genomen van de gevarenzone. Volgende week spelen de dames weer en dan in Munstergeleen. Tegenstander heet dan Saestum. Tegen deze tegenstander hebben de dames nog iets recht te zetten, want tijdens hun seizoensouverture leden ze in Zeist een smadelijke 6-1 nederlaag.