Vanmiddag speelde het dameselftal van Fortuna Sittard tegen Ter Leede. De wedstrijd eindigde zoals ze begon: met 0 – 0. Doordat Saestum, tweede in de rangschikking, vanmiddag met 4 – 1 te sterk was voor DTS Ede, kon Ter Leede haar titel in de Topklasse nog niet voor zich opeisen.

De aanstaande kampioen uit Sassenheim begint het beste aan de wedstrijd. Na een handvol minuten gaat Mayke Ploemen aan het shirt hangen van Lisanne Grimberg, hetgeen de Sassenheimse nummer 9 een vrije schop oplevert. Ze gaat zelf achter de bal staan, maar krijgt deze niet tussen de palen.

Aan de andere zijde gebeurt weinig. Fortuna probeert energiek om tot kansen te komen, maar stuit voortdurend op de muur die Ter Leede heeft opgetrokken. Vooral Shirley Kocacinar heeft het moeilijk met de fysiek sterke Céline van Loe, waardoor enigszins de angel uit de Sittardse aanval wordt gehaald. Want naast Shirley Kocacinar heeft ook Liv Aerts het lastig. Ter Leede weet precies waar Fortuna’s sterke punten liggen en speelt daar goed op in.

Maar ook Fortuna verdedigt prima. Trainer Jannie Sangers heeft op het middenveld voor Maartje Keulen gekozen in plaats van de frêle Nancy Kisters, waardoor ook bij Fortuna het zwaartepunt achteraan komt te liggen. Doordat naast Glynis Vromen ook Mayke Ploemen centraal achteraan loopt, is er voor Ter Leede bijna geen doorkomen aan.

De Westlanders worden nog één keer gevaarlijk als een vrije trap door de handen van Katja Demacker glipt. In de rebound wordt weer op doel geschoten, maar Katja Demacker herstelt haar foutje.

In de tweede helft probeert Fortuna de bakens te verzetten en wat meer naar voren te voetballen. Toch is het Ter Leede dat het dichtst bij een doelpunt is. Een schot van Marieke Goeree kan weliswaar worden gered door Katja Demacker, maar ze kan een rebound niet voorkomen. Van dichtbij komt Lisanne Grimberg in balbezit, maar zij heeft te veel tijd nodig, waardoor deze doelkans kan worden verijdeld.

Na een klein uur krijgt Fortuna dan toch een goede mogelijkheid. Colette van Aalst glipt langs haar tegenstander en zet goed voor richting Shirley Kocacinar. Zij kopt aan de tweede paal op doel, maar haar kopstoot mist precisie.

Even later probeert ook Maartje Keulen te scoren, maar haar schot eindigt in de ballenvanger.

De beste kans tot dusver is voor Colette van Aalst. Ze wordt mooi vrijgespeeld door Shirley Kocacinar, maar wacht een klein beetje af als keepster Nada van Es uit doel komt. De doelvrouw reikt richting bal, maar heeft deze helemaal niet vast, waardoor Colette van Aalst de bal op doel kan trappen. Ze is deze echter even kwijt, waardoor de doelvrouw alsnog redding kan brengen.

Tien minuten voor tijd is Colette van Aalst wederom dichtbij een doelpunt als een prachtige lopbal over de doelvrouw zeilt, maar tegen de doellat terug het veld in stuitert.

Vlak voor tijd komt Ter Leede nog eens uit haar verdedigende stellingen gekropen en weet via Anne-Sophie Bakker Marieke Goeree te bereiken. Ze krijgt een levensgrote schietkans, maar Glynis Vromen is tijdig aanwezig om de bal corner te tikken.

Niet veel later fluit scheidsrechter Mark Wolfs een laatste maal en eindigt de gesloten wedstrijd in 0 – 0.

Fortuna Sittard – Ter Leede:
Scoreverloop: –
Gele kaart:
Mayke Ploemen

Fortuna Sittard:
Katja Demacker; Charlotte Schings, Glynis Vromen, Mayke Ploemen, Loes Plantaz; Annika Pluijmen, Vera WanrooijMaartje Keulen; Colette van Aalst, Shirley Kocacinar, Liv Aerts.