Om het vertrek van de complete voorhoede (Rowin van Zaanen, Danny Hoesen en Danny Schreurs) enigszins op te vangen heeft Fortuna een oude bekende binnengehaald. De komende twee seizoenen zal de inmiddels 27-jarige Prince Rajcomar de aanval gaan leiden.

Rajcomar, verleden jaar nog topscorer van MVV met 13 treffers, keert na een zwerftocht door Europa van zeven seizoenen terug naar de club die hem opleidde en de kans bood om profvoetballer te worden.

Rajcomar staat te boek als een enorm talent maar kan die faam bij Fortuna eigenlijk nooit waarmaken. Hij debuteert in een afgeroomd elftal zonder enige routine dat moet proberen een vuist te maken in de fysiek sterke Jupiler League. Na twee seizoenen voor Fortuna te hebben gespeeld roept FC Utrecht een koopje te hebben gedaan als het de wispelturige aanvaller voor € 192.500 weghaalt uit Sittard. Echter, de mentale zwakte van Rajcomar komt ook in de Domstad aan het licht en in zijn eerste seizoen komt de Maastrichtenaar weliswaar tot 20 wedstrijden (waarvan het gros als invaller), maar tot geen enkele goal. Tijdens zijn tweede seizoen verhuurt FC Utrecht haar spits aan FC Den Bosch, waarmee Rajcomar weer terugkeert naar de Jupiler League. In een seizoen waarin hij veel speelt kan hij zich eigenlijk ook niet dusdanig doorzetten waardoor het in Nederland een beetje ophoudt voor hem.

Zijn vetrek naar IJsland kan dan ook eerder als een vlucht worden gezien, want in Nederland zitten de clubs blijkbaar niet op hem te wachten. Uiteindelijk speelt hij drie seizoenen in de IJslandse competitie. Zijn eerste twee seizoenen speelt hij voor Ungmenmafélag Breidablik, waarna hij de overstap maakt naar KR Reykjavík. Na één seizoen trekt hij naar het Hongaarse ZTE, al snapt daar eigenlijk niemand iets van.

Na één seizoen in Hongarije te hebben gespeeld breekt er onenigheid uit tussen speler en club, waarna MVV een uitweg biedt. In zijn eerste Maastrichtse seizoen groeit Rajcomar uit tot topscorer, maar neemt desondanks niet alle twijfels rond zijn persoon weg. De inmiddels volwassen Rajcomar fungeert weliswaar als aanspeelpunt en maakt zijn goals, maar loopt ook talloze malen per wedstrijd buitenspel. Uiteindelijk verlaat hij MVV wegens ‘te duur’.

Het is aan Willy Boessen om de aanvaller tot volle wasdom te brengen en te zorgen dat hij kan afrekenen met zijn criticasters. Hopelijk zorgt de club ook voor spelers die voor aanvoer kunnen zorgen, zodat Prince Rajcomar geen tweede Fabio Caracciolo of Demba Traoré wordt.

Bron: Fortuna Sittard