In haar zoektocht naar aanvallende versterking heeft Fortuna Sittard opnieuw aangeklopt bij SL Benfica. Daar waar precies één seizoen geleden ook sprake was van interesse in een Portugese rechtsbuiten, lijkt het er deze transferwindow écht van te komen.

Het gaat om de 21-jarige Úmaro Embaló die uitkomt voor SL Benfica B. Ebaló speelt al enkele seizoenen voor het tweede team van ‘As Águias’ waarvan afgelopen seizoen als onbetwiste basisspeler. Tijdens dat seizoen speelde Embaló 31 wedstrijden scoorde vier doelpunten en bereidde er 12 voor.

SL Benfica B speelt haar wedstrijden in de Liga Portugal SABSEG, de Portugese Keuken Kampioen Divisie. Daarin deden Embaló en zijn ploeggenoten het niet onverdienstelijk. Ze eindigden op een vijfde plek, als hoogste van alle ‘B-ploegen’.

Later vandaag of uiterlijk morgen wordt bekend of Fortuna erin slaagt de in Bissau geboren aanvaller aan zich te binden. Met de transfer zou € 1.000.000 gemoeid zijn, waarbij de Portugezen 50% van de transferrechten behouden.

Bron: Liga Portugal / MaisFutebol