Fortuna Sittard onderzoekt de mogelijkheid om de Poolse keeper Tomasz Kucz over te nemen van Bayer Leverkusen. De twintigjarige Poolse (voormalig) jeugdinternational staat nog onder contract in Leverkusen tot de zomer van 2020, maar zou de club mogen verlaten (al dan niet op huurbasis).

Kucz doorliep de jeugdopleiding van Polonia Warszawa, waar hij aan de start van het seizoen 15/16 werd weggeplukt door Bayer, waar hij een vijfjarig contract tekende. Aan de start van het seizoen 18/19 maakte Kucz de overstap van Bayer O19 naar de hoofdmacht en om speelervaring op te doen leende Bayer de keeper in de winterstop uit aan DAC Dunajska Streda, dat uitkomt in de Slowaakse Fortuna liga (hoogste niveau). Daar kwam hij tot een duel. Dit seizoen is hij dus opnieuw op overschot in Leverkusen.

Fortuna heeft met Alexei Koselev, Ažbe Jug en Rowen Koot de keepersposities bezet, maar wil desalniettemin onderzoeken of Kucz een interessante toevoeging aan de selectie kan zijn. De komende dagen traint hij op proef mee.

Eerder deze voorbereiding had Fortuna Joshua Wehking op proef. Hij heeft Fortuna ondertussen zonder contract verlaten. Het komende seizoen speelt de keeper bij Hamburger SV II, waar hij onlangs een contract tot de zomer van 2020 tekende.

Fortuna’s vierde keeper, Job van de Walle, speelt ook het komende seizoen bij, na promotie nu, derdedivisionist Groene Ster. Zijn contract in Sittard-Geleen loopt komende zomer af.

Bron: 1Limburg