De drie Poolse testers (Piotr Jacek, Maciej Truszczyński en Waldemar Przysiuda) zijn huiswaarts gekeerd. Ze trainden een week mee, maar zijn nu op eigen initiatief weer vertrokken.
De drie Polen vormen een mooie illustratie van het amateuristische scoutingbeleid dat Fortuna (blijkbaar nog steeds) voert.
Ten eerste scheen er niemand op de hoogte te zijn van de komst van de drie Polen. Algemeen directeur Erkens wist de week voordien te melden dat de selectie rond was. Technisch adviseur Dullens meldt in een column de ‘onverwachte’ komst van drie Polen. Niemand op de hoogte blijkbaar bij de club.
Ten tweede is het onduidelijk of de drie Polen uberhaupt bij Fortuna hadden willen voetballen mochten hun kwaliteiten voldoende zijn geweest. De drie zijn namelijk op eigen initiatief vertrokken.
Maar niet getreurd, we sluiten af met de gezegende woorden van Hans Erkens: “geen (scoutings)beleid is ook beleid” en laten ons net als de technische leiding ‘verrassen’ wie er komende week op proef langskomt.

Bron: Fortuna Sittard