Ondanks de nederlaag tegen Cambuur Leeuwarden blijft Fortuna Sittard in de race voor winst van de vierde periodetitel. Daartoe moet Fortuna in het slotduel thuis tegen Excelsior Rotterdam minimaal gelijkspelen en liefst winnen. Bij een nederlaag tegen Excelsior kan Fortuna de periodetitel niet winnen. De scenario’s zien er alsvolgt uit:

Fortuna verslaat Excelsior

Fortuna wint de periodetitel als:
1) FC Zwolle er niet in slaagt Cambuur Leeuwarden te verslaan met een marge die drie doelpunten groter is dan de marge waarmee Fortuna wint van Excelsior en Excelsior in dat duel niet drie doelpunten meer scoort dan Cambuur Leeuwarden tegen FC Zwolle scoort, of, FC Zwolle er niet in slaagt Cambuur Leeuwarden te verslaan met een marge die vier of meer doelpunten groter is dan de marge waarmee Fortuna wint van Excelsior.

Fortuna speelt gelijk tegen Excelsior

Fortuna wint de periodetitel als:
1) FC Zwolle niet wint van SC Cambuur
2) Go Ahead Eagles gelijkspeelt tegen RKC Waalwijk of wint van RKC Waalwijk met een marge van twee doelpunten en RKC Waalwijk maximaal een doelpunt meer scoort in dat duel dan Excelsior scoort tegen Fortuna, of, Go Ahead Eagles wint van RKC Waalwijk met een marge van maximaal 1 doelpunt.