De overgang van Fatih Turan van Fortuna Sittard naar PEC Zwolle verloopt moeizaam. Naar alle waarschijnlijkheid ging Turan er vanuit dat hij transfervrij was nadat zijn contract bij Fortuna afliep op 30 juni 2014. Iets wat hij vast ook aan PEC Zwolle heeft gemeld, waardoor PEC er vanuit ging dat Turan transfervrij is.

Echter dat is niet het geval. Een contract voor bepaalde tijd wordt onder dezelfde voorwaarden automatisch verlengd met de duur van een jaar tenzij een van beide partijen tijdig aangeeft het contract niet te willen verlengen. Dit is een zogenaamde stilzwijgende contractverlenging. Fortuna heeft Turan geen brief gestuurd om te bevestigen dat zijn contract niet wordt verlengd en (de zaakwaarnemer van) Turan heeft dat blijkbaar ook niet gedaan.

Kortom, daar waar PEC Zwolle dacht Turan transfervij over te kunnen nemen, blijkt dat nu niet te kloppen. PEC Zwolle wil Turan desondanks hebben en is onderhandelingen met Fortuna gestart over een afkoopsom van het tot juni 2015 doorlopende contract van de rechtsback.

Bron: RTV Oost