Oud-voorzitter van FSC / Fortuna SC Hans van Liemt is afgelopen donderdag overleden.

Van Liemt volgde in juli 1969 voorzitter van het eerste uur Bèr Durlinger op. Hij zal de club drie jaar leiden. Zijn ongetwijfeld belangrijkste daad in die periode was het afdwingen van een keuze tussen Sittard en Geleen als vaste speelstad.

Ten tijde van de fusie in de zomer van 1968 besloot het bestuur van FSC om de thuisduels beurtelings af te werken in Geleen (Mauritsstadion) en Sittard (Stadion de Baandert). Een compromis dat ongetwijfeld noodzakelijk was om beide steden tevreden te houden (en bereid te vinden de club te subsidiëren), maar ook een compromis dat in de praktijk onhoudbaar was (een club, twee stadions).

Van Liemt onderhandelde met beide stadsbesturen en bereikte een overeenkomst met Sittard (niet met Geleen), waardoor FSC vanaf de start van het seizoen 70/71 Sittard (Stadion de Baandert) als enige thuishaven kreeg. De club verandert op dat moment ook zijn naam in Fortuna SC. Deze keuze leidt wel tot een vertroebelde relatie tussen Fortuna SC en het stadsbestuur van Geleen die nog jaren zal duren.

Een jaar later in de zomer van 1972 draagt Van Liemt de voorzittershamer over aan Fortuna’s derde voorzitter Cas de Quay. Als je het wel en wee van de club in die tijd nog eens wil herbeleven, ga naar de rubriek seizoensoverichten.

Van Liemt zou later tussen 1984 en 1993 bestuursvoorzitter worden van DSM.

Van Liemt overleed afgelopen donderdag in zijn woonplaats Den Haag. Hij werd 87 jaar oud. We wensen zijn nabestaanden sterkte met dit verlies.

Bron: Dagblad de Limburger