In een interview met het Limburgs Dagblad geeft oud Fortunees Peter Benen aan dat hij niets ziet in een FC Limburg. De aanvoerder van Fortuna ’54 en FSC, die jarenlang bij onze club speelde (nummer 43 in de top ’54 spelers aller tijden) maakte eind jaren zestig de fusie tussen Fortuna ’54 en Sittardia mee.

Hij geeft aan dat de cultuurverschillen tussen Roda, MVV en Fortuna te groot zijn om tot een succesvolle fusie te kunnen komen, iets wat wij ook al uit de mond van Chris van Geem (die bij Genk ook heeft gezien wat een fusie betekent) optekenden.

Benen zet ook serieuze vraagtekens bij het sportieve potentieel van FC Limburg. De door sommige journalisten (die tegenstanders van de fusieclub steevast merkwaardig genoeg als fantasten aan de kant schuiven) zorgvuldig opgebouwde luchtkastelen (FC Limburg wordt een Nederlandse topclub of zelfs een internationale club van betekenis) prikt Benen vakkundig door.

Toch verwacht Benen niet dat er drie clubs zullen overblijven in Zuid-Limburg. Hij vermoedt dat er uiteindelijk slechts één club zal overblijven die het hoofd financieel boven water kan houden.