Afgelopen seizoen huurde Fortuna Sittard Felix Passlack van het Duitse Borussia Dortmund. De 22-jarige speler start het seizoen als rechtsback, maar schuift gedurende het seizoen door naar het middenveld. Uiteindelijk komt Passlack 28 wedstrijden (25 competitie; 3 beker) in actie voor Fortuna waarin hij 3  doelpunten (2 competitie, 1 beker) scoort.

Eigenlijk is bij voorbaat al duidelijk dat Fortuna Passlack niet kan behouden. Zeker niet als hij een goed seizoen zou spelen. En dat deed Passlack. Maar ondertussen is duidelijk dat hij geen toekomst meer heeft bij BVB 09 en mag vertrekken.


Felix Passlack in actie tegen FC Emmen

Aangezien zijn contract in het Ruhrgebied niet is afgelopen moet een geïnteresseerde club onderhandelen over een afkoopsom, die ongeveer € 1.000.000 moet bedragen. Dat schrikt in ieder geval 2. Bundesligist Hannover ’96 niet af. De club uit Niedersachsen zoekt een nieuwe rechtsachter en is gecharmeerd van de nog steeds jonge Duitser. Dat is Passalack op zijn beurt ook, maar ‘Die Sechsundneunziger’ zijn niet van plan een miljoen op tafel te leggen.

Terwijl Hannover ’96 onderhandelt met Borussia Dortmund, kijkt het Italiaanse Cagliari Calcio met interesse toe. Want ook de Sardijnen zijn geïnteresseerd in de Duitse Außenbahnspieler.

Bron: Eurocalciomercato.net / Sport.de