Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het thuisduel tegen VVV Venlo geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Jordy ter Borgh, Lars Gulpen, Elroy Pappot en Sem de Wit. Fatih Turan keert terug van blessureleed.

Met de terugkeer van Turan kan Van Vossen terugvallen op de gebruikelijke verdedigingslinie van de afgelopen weken. Kortom, Turan op de rechtsbackpositie; centraal Roel Janssen en Dennis Dengering; Kevin Kis op de linksbackpositie. Fatih Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld spelen vast Jordie Briels, Tomas Overhof en Muhammed Mert en Joeri Schroyen. De vijfde plek op het middenveld gaat naar Thiemo Vanmaris, Jordi Baur of Gavin Vlijter. We gokken op de eerste. Seku Conneh zal de honneurs waarnemen in de spits.

Bijzonderheden:

(1) Fortuna verloor tweemaal eerder achtmaal op een rij (zie ‘Acht nederlagen op rij: zo ging het in 1992‘). Verliest Fortuna van VVV, dan vestigt het een nieuw negatief record.

(2) Als we goed geteld hebben, trapt Fortuna vanavond ook voor de duizendste maal af in de eerste divisie. Officieel staat de teller op 994, maar vijf gespeelde duels werden later geschrapt, omdat de tegenstander later in het seizoen failliet ging (HFC Haarlem, AGOVV (twee duels) en BV Veendam) of omdat een duel opnieuw gespeeld moest worden vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler (FC Vlaardingen). Vanavond dus de 1000ste aftrap in de eerste divisie. Hoeveel van die duels heb jij gezien?

Bekende gezichten in Venlo? Quin Kruijsen speelde een seizoen (12/13) voor Fortuna Sittard; Aziz Khalouta speelde twee seizoenen (12/13 en 13/14) bij Fortuna; Ramon Voorn speelde 7,5 seizoenen (07/08 tot 14/15) bij Fortuna en staat overigens nog steeds onder contract in Sittard-Geleen.

Laatste thuisoverwinning op VVV Venlo? Vorig seizoen, op 11 april 2014 scoorde Patrick N’Koyi tweemaal, voldoende voor een 2-1 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen VVV Venlo: W-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-V-V-V-V

Scheidsrechter: Ed Jansen staat 14de (van in totaal 24) op de lijst van meest favoriete scheidsrechters. Kortom, een middenmoter.

Opstelling: Kaya; Turan, Dengering, Janssen, Kis; Overhof, Briels, Vanmaris, Schroyen, Mert; Conneh.