Trainer Peter van Vossen kan vanmiddag in het uitduel bij VVV Venlo niet beschikken over Niels Vets, Jordie Briels, Dennis Dengering en Ramon Voorn. Ook achter de naam van Tomas Overhof staat een vraagteken. Hij heeft een gekneusde rib. Elroy Pappot is definitief terug van een blessure die hem lange tijd uitschakelde.

Dat betekent dat Van Vossen achterin een vervanger moet aanwijzen voor Voorn. Met de absentie van Vets en Dengering is dat geen lastige taak: Sjoerd Linssen is de enige overgebleven kandidaat. Linssen zal dus vast een centraal duo vormen met Roel Janssen. Fatih Turan fungeert als rechtsback; Kevin Kis neemt de verdedigende honneurs waar op de linksbackpositie. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld missen we dus Briels en wellicht ook Overhof. Vorige week verving Jasper Waalkens Briels. Mocht Overhof niet kunnen spelen, dan lijkt Pappot een logische vervanger.

Voorin twee man: Seku Conneh en Bob Vankan.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: VVV Venlo is een van vier ploegen waarvoor we naar het kampioensjaar 94/95 terug moeten gaan om nog eens een uitoverwinning te vinden. De andere drie zijn ADO Den Haag, Excelsior en Heracles Almelo.

Bekende gezichten in Venlo? Op het veld herkennen we Aziz Khalouta (alhoewel hij disciplinair geschorst is), Joeri Schroyen, Danny Wintjens, Quin Kruijsen en Travis Cooper die nog een blauwe maandag bij Fortuna op proef was.

Laatste overwinning uit in Venlo? We moeten terug naar het kampioensjaar 94/95 toen Fortuna in de Koel met 0-1 ging winnen door een treffer van Urvin Lee. Sindsdien zevenmaal op rij niet gewonnen.

Laatste vijf competitieduels uit tegen VVV Venlo: G-V-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-G-W-G

Scheidsrechter: Dennis Higler kwamen we viermaal eerder tegen. Drie nederlagen en een gelijkspel waren ons deel. Geen Fortunees dus tot dusverre.

Opstelling: Kaya; Turan, Linssen, Janssen, Kis; Ter Borgh, Waalkens, Baur, Overhof (Pappot?); Vankan en Conneh.