Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen VVV Venlo niet beschikken over de geschorste Jonathan Hendrickx, geblesseerde Niels Vets en de zieke Franco Zennaro. Yoann de Boer keert terug van licht blessureleed en Roel Janssen keert terug van een schorsing. Met de terugkeer van De Boer en Janssen (en het verlies van Zennaro) neemt de concurrentie voor een basisplek toe.

Achterin vermoeden we dat Boessen zal kiezen voor het centrale duo Dreesen – Janssen met daar omheen de backs Fatih Turan en Kevin Kis; Ferhat Kaya vangt elke steek die onze verdedigers laten vallen op.

Op het middenveld De Boer en Ramon Voorn centraal en Jeffrey Vlug en Jordie Briels aan de buitenkanten.

Voorin het duo Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi.

Inzet: Fortuna telt een punt minder dan het nummer achter van de ranglijst en heeft dus nog vier duels om die achterstand weg te werken. Kijkt Fortuna in de achteruitkijkspiegel dan is het daar erg druk. Kortom, Fortuna moet punten blijven pakken en het liefst drie. Tegenstander VVV Venlo is een van de weinige ploegen in de bovenste helft van de ranglijst die nergens meer voor speelt. Het kampioenschap is onhaalbaar; de play-offs zijn verzekerd.

Scheidsrechter: Martin van de Kerkhof. De man is nog steeds Fortuna’s slechtst gezinde scheidsrechter in het KNVB keurkorps. Opletten voor een kaartenregen.

Bekende gezichten in Venlo? Ja, maar liefst vier spelers: Prince Rajcomar, Joerie Schroyen, Quin Kruijsen en Danny Wintjens

Laatste winst thuis op VVV Venlo? In het kampioensjaar 94/95 won Fortuna met 2-0 thuis tegen VVV Venlo. Bijna 20 jaar geleden dus.

Opstelling: Kaya; Turan, Dreesen, Janssen, Kis; Vlug, De Boer, Voorn, Briels; Khalouta en N’Koyi.