Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het bekerduel in Noordwijk tegen hoofdklasser VV Noordwijk niet beschikken over de geblesseerde Gavin Vlijter. We vermoeden dat Lars Hutten ondertussen speelgerechtigd is, maar weten dat niet zeker.

Dat betekent dat er qua beschikbaarheid (op wellicht Hutten na) niets is veranderd ten opzichte van afgelopen vrijdag, maar dat betekent niet dat we dezelfde elf namen aan de aftrap verwachten. We vermoeden dat Oliseh zijn elftal op drie plekken gaat wijzigen.

In de verdediging verwachten we twee wijzigingen. We verwachten dat Aykut Özer zijn debuut gaat maken voor Fortuna Sittard in doel; Miguel Santos krijgt rust. Datzelfde zou wel eens kunnen gelden voor aanvoerder Perr Schuurs die de afgelopen weken veel gespeeld heeft bij Fortuna en Oranje onder 19. Clint Essers is zijn vervanger. Verder geen wijzigingen in de verdediging. Christopher Braun speelt als rechtsback; hij neemt ook de aanvoerdersband over van Schuurs. Wessel Dammers centraal naast Essers en Marco Ospitalieri speelt als linksback.

Op het middenveld geen wijzigingen. We spelen dus met Jorrit Smeets en Dries Saddiki in een controlerende rol; Djibril Dianessy in een aanvallende rol.

In de voorhoede vermoeden we dat Stefan Askovski de voorkeur krijgt op de linkerflank boven André Vidigal (die ook een druk programma heeft gehad). Verder Lisandro Semedo aan de rechterkant; Finn Stokkers centraal.

Opgelet, de KNVB experimenteert dit seizoen met een vierde wissel in het bekertoernooi. Clubs mogen een vierde wissel toepassen in de verlenging van een bekerduel. We hopen dat Fortuna de klus klaart in negentig minuten, maar het is toch goed te weten dat een vierde wissel is toegestaan in een mogelijke verlenging.

Bekende gezichten bij VV Noordwijk? Denzel James was in de winterstop van het seizoen 14/15 op proef, maar tot een contract leidde dat niet voor de linksbuiten. Marcel Akerboom en Florencio Cornelia hebben een verleden bij Fortuna Sittard en VV Noordwijk.

Laatste overwinning uit bij VV Noordwijk? We speelden er nog nooit.

Laatste vijf duels uit bij VV Noordwijk: …-…-…-…-…

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? V-V-V-W-V

Scheidsrechter: Clay Ruperti – dit seizoen debuterend als masterclass scheidsrechter – maakt zijn debuut bij een duel van Fortuna Sittard.

Opstelling: Özer; Braun, Essers, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.

Supporters: Kaarten aan de kassa van Sportpark Duinwetering kosten vijftien euro (zittribune) of tien euro (staanplaatsen) voor volwassenen. Ben je 17, 18 of 65+? Dan betaal je slechts vijf euro. Jeugd mag gratis binnen.