Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel tegen Telstar geen beroep doen op Niels Vets, Elroy Pappot en Muhammed Mert. De laatste heeft nog een trainingsachterstand. Seku Conneh is terug van blessureleed.

Dat betekent dat er geen personele wijzigingen zijn ten opzichte van afgelopen vrijdag die Van Vossen dwingen wijzigingen aan te brengen in de basisopstelling. Ondanks de vrij kansloze nederlaag tegen NEC, verwachten we dat Van Vossen ook vasthoudt aan die basiself, wellicht met uitzondering van Donny de Groot.

Kortom, achterin zien we opnieuw het viermansblok: Fatih TuranRoel JanssenSem de WitKevin Kis. Op doel de altijd betrouwbare Ferhat Kaya.

Op het middenveld spelen Joeri Schroyen en Thiemo Vanmaris aan de buitenkanten; Jordie Briels en Jordy ter Borgh bestrijken het centrale middenveld.

Voorin moet Van Vossen kiezen tussen Conneh en De Groot als aanspeelpunt, met daar omheen Bob Vankan.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: Het wordt de 20ste competitie-editie van Telstar- Fortuna Sittard. We wonnen er slechts viermaal.

Bekende gezichten in Velsen? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen NEC? In december 2006 won Fortuna voor het laatst in Velsen (0-3). De doelpuntenmakers geven een indicatie van hoe lang dat geleden is: Wasiu Taiwo (2x) en Cédric Olondo.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Telstar: G-V-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-W-W-G

Scheidsrechter: Tom Koekoek leidde slechts driemaal een duel van Fortuna tot dusverre. Onvoldoende voor een notering in de lijst favoriete scheidsrechters.

Opstelling: Kaya; Turan, De Wit, Janssen, Kis; Ter Borgh, Briels, Schroyen, Vanmaris; Vankan en Conneh.