Trainer Wil Boessen kan vanavond in het uitduel met Sparta Rotterdam geen beroep doen op de geblesseerde Niels Vets en de geschorsten Jonathan Hendrickx en Roel Janssen.

Dat betekent dat Boessen een aanpassing achterin moet maken, waar Janssen dus ontbreekt. De trainer kan kiezen tussen Yoann de Boer (terugschuiven vanuit het middenveld) of bankzitter Sjoerd Linssen. We gokken op Linssen die zich redelijk staande hield toen een beroep op hem gedaan werd. Andere verdedigers: Fatih Turan, Timothy Dreesen, Kevin Kis en Ferhat Kaya op doel.

Op het middenveld verwachten we dezelfde mannen die Jong PSV vorige week aftroefden. Dus De Boer, Ramon Voorn, Jeffrey Vlug en Jordie Briels.

Voorin hebben we Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi (als hij voldoende hersteld is van zijn blessure die hij opliep tegen Jong PSV – zoniet dan speelt Gevaro Nepomuceno).

Inzet: De resultaten van afgelopen weekend en afgelopen dins- en woensdag pakten prima uit voor Fortuna’s strijd voor een play-off ticket. Momenteel komt Fortuna slechts vier punten tekort (met een duel minder gespeeld) en met nog vijf duels te gaan is er weer een wenkend perspectief. Tegenstander Sparta is al gekwalificeerd voor de play-offs, maar sleept zich de laatste weken van deceptie naar deceptie. Het is zaak daarvan te profiteren.

Scheidsrechter: Richard Martens zal voor de vierde maal een duel van Fortuna leiden. De eerste drie duels gingen alvast niet verloren (2x winst; 1x gelijk). Zaak voor hem om die lijn door te trekken.

Bekende gezichten op Spangen? Pieter Nys speelt nog steeds op Spangen.

Laatste overwinning op Spangen? 8 April 2001. Ronald Hamming deed tweemaal wat Sparta niet lukte: 0-2. Dat is dus bijna 13 jaar geleden….

Opstelling: Kaya; Turan, Dreesen, Linssen, Kis; Voorn, De Boer, Vlug, Briels; Khalouta en N’Koyi