Trainer Wil Boessen heeft vanavond niet de beschikking over de geschorste Ramon Voorn en Fatih Turan. Hun plaatsen worden overgenomen door Jurjan Mannes en Jonathan Hendrickx. Volgens Boessen ‘een logische keuze’. Verder blijft de opstelling hetzelfde als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Boessen kan nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Fernando Ricksen, Timothy Dreesen en Yoann de Boer. Laatstgenoemde herstelt echter goed en traint weer met de groep mee, alleen duels aangaan moet nog even vermeden worden. Hopelijk kan hij in de komende weken definitief aanhaken zodat hij mee kan doen in eventuele play off-wedstrijden. Dat de volgende wedstrijd (thuis tegen FC Dordrecht) pas over twee weken plaats vindt, komt daarbij natuurlijk niet slecht uit.

Bij Sparta is het de laatste tijd behoorlijk onrustig. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één gewonnen, waardoor de gedroomde titel enigszins uit zicht begint te raken. Theo Vonk werd ontslagen en Henk ten Cate heeft zijn rentree gemaakt bij de Spartanen. Hij moet ervoor gaan zorgen dat Sparta in de laatste wedstrijden afrekent met mede-titelkandidaten FC Volendam, Helmond Sport en Cambuur. Met Pieter Nys herbergt de Rotterdamse selectie één speler met een Fortuna-verleden.

Eerder dit seizoen was Sparta in Sittard met 1-3 te sterk voor Fortuna. De laatste overwinning van Fortuna op Het Kasteel dateert van 8 april 2001. Fortuna won met 0-2 door twee doelpunten van Ronald Hamming.

Opstelling: Kaya; Hendrickx, Vets, Janssen, Schroyen; Mannes, Kruijsen, N’Koyi; Khalouta, Rajcomar en Diaz. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Dennis Higler.