Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in de uitwedstrijd tegen Jong AZ geen beroep doen op de geblesseerde Gavin Vlijter. Er staat ook een vraagteken achter de beschikbaarheid van Marco Ospitalieri. De Belg, net hersteld van blessureleed, heeft niet alle trainingssessies meegedaan de afgelopen week. Oliseh kan wel beschikken over Wessel Dammers (terug van een schorsing) en Kai Heerings (terug van blessureleed).

We vermoeden dat Dammers terugkeert in de basisopstelling in het hart van de verdediging naast aanvoerder Perr Schuurs. Christopher Braun verdedigt de rechter flank; op de linker flank verwachten we Marco Ospitalieri, of – in het geval hij niet fit is – Michael Pinto. Met zijn vieren moeten ze ervoor zorgen dat Fortuna’s keeper een rustige avond krijgt. De vraag is: wie is die keeper? Miguel Santos of krijgt Aykut Özer een kans? Afgaande op de training zou het zomaar eens Özer kunnen zijn.

Op het middenveld heeft Oliseh er een extra keuzemogelijkheid bij in de vorm van Todd Cantwell, maar we verwachten niet dat hij in de basis zal starten. We verwachten de vaste drie klanten op het middenveld: Jorrit Smeets, Dries Saddiki en Djibril Dianessy.

In de voorhoede verwachten we Lisandro Semedo op de linker vleugel, Finn Stokkers in de spits en op de rechter vleugel vermoeden we dat het stuivertje wisselen is: Stefan Askovski.

Bekende gezichten bij Jong AZ? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij Jong AZ? We speelden nog nooit tegen Jong AZ in Alkmaar.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Jong AZ: ..-..-..-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? V-V-V-W-W

Scheidsrechter Laurens Gerrets staat op plek vier in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Een prima keuze dus van de KNVB, die ook de thuiswedstrijd tegen Jong AZ floot (5-1 overwinning).

Opstelling: Özer; Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri (Pinto?); Saddiki, Smeets, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.

Supporters: Busreizigers melden zich om 15.00uur bij het Fortuna Sittard Stadion.