Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het thuisduel tegen FC Eindhoven geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Kai Heerings en de geschorste Lisandro Semedo.

Dat betekent dat Oliseh een oplossing moet zoeken voor de rechtsbuitenpositie. Er is een aantal varianten denkbaar. De trainer kan André Vidigal aanwijzen als rechtsbuiten, waardoor er een plek vrijkomt voor Stefan Askovski als linksbuiten. Hij kan ook Djibril Dianessy als rechtsbuiten opstellen, waardoor er een plek vrijkomt voor Lars Hutten als aanvallende middenvelder. Verder kan Oliseh ook Djibril Dianessy opstellen als rechtsbuiten en hem op het middenveld vervangen door Jorrit Smeets (aanvallende middenvelder). Perr Schuurs neemt dan de positie van verdedigende middenvelder over van Smeets, waardoor er centraal achterin een plek vrijkomt voor Clint Essers.

Er zijn dus verschillende varianten mogelijk; afgaande op de laatste training zou Oliseh kiezen voor de laatste optie.

Achterin Miguel Santos op doel, daarvoor een viermansverdedigingslinie. Christopher Braun rechtsback; Wessel Dammers en Essers centraal; Marco Ospitalieri linksback.

Op het middenveld het trio Schuurs, Dries Saddiki en Smeets. De laatste is het verlengstuk naar de aanval, die bestaat uit Dianessy (rechts), Finn Stokkers (centraal) en Vidigal (links).

Bekende gezichten bij FC Eindhoven? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen FC Eindhoven? 14 Maart 2016. Twee treffers van Roel Janssen volstaan in een 2-1 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Eindhoven: G-W-V-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-W-W

Scheidsrechter Twan Teuben floot nog nooit een duel van Fortuna Sittard. Hier is zijn kans om een goede eerste indruk te maken.

Opstelling: Santos; Braun, Essers, Dammers, Ospitalieri; Schuurs, Saddiki, Smeets; Dianessy, Stokkers, Vidigal.