Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen AZ (aftrap: 18.30uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Lars Hutten was vorige week ziek en keert nu terug in de selectie. Het omgekeerde geldt wellicht voor Marco Ospitalieri, die in een duel van Jong Fortuna Sittard (tegen Jong RKC Waalwijk) een rode kaart kreeg vanwege natrappen. Hij zou wel eens geschorst kunnen zijn, alhoewel de KNVB op zijn website daar geen melding van maakt. Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar.

De laatste weken is het verschil tussen ‘Fortuna-thuis’ en ‘Fortuna-uit’ behoorlijk en dan met name in verdedigend opzicht. Afgelopen weekend in Heerenveen was daarop geen uitzondering, waar rechtsback Clint Essers een zware avond beleefde. Het zou zomaar kunnen dat Eijer dus kiest voor Alessandro Ciranni, alhoewel ook dat geen garantie voor beterschap is. Verder verwachten we achterin geen wijzigingen. Kortom, Alexei Koşelev staat onder de lat. Centraal verwachten we Branislav Niňaj en aanvoerder Wessel Dammers. Op de linksbackpositie speelt Michael Pinto.

Op het middenveld verwachten we dat Eijer geen wijzigingen doorvoert. José Rodríguez, Ahmed el Messaoudi en Mark Diemers zijn de mannen die de verdediging en aanval moeten verbinden.

In de voorhoede verwachten we geen wijzigingen op de flanken. Dus Lisandro Semedo speelt op de rechter flank en Lazaros Lamprou op de linker flank. In de spits moet Eijer een keuze maken tussen Andrija Novakovich en Finn Stokkers. We gokken op Stokkers.

Oud-Fortunezen bij AZ? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen AZ? 12 April 1997. Fortuna verslaat AZ met 1-0 via een treffer van Jürgen Dirkx. AZ zou dat seizoen degraderen. In de daaropvolgende twintig seizoenen speelde Fortuna slechts viermaal in competitieverband tegen AZ.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen AZ: V-G-V-G-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-W-V

Scheidsrechter Edwin van der Graaf staat op plek vijf in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Een hoopgevende keuze dus van de KNVB. VAR Richard Martens is de trotse leider in het klassement.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Niňaj, Dammers, Pinto; Rodríguez, El Messaoudi, Diemers; Semedo, Stokkers, Lamprou.

Supporters: Fortuna Sittard ondersteunt de actie ‘Samen voor de voedselbank’. Dus heb je pasta, rijst, blikgroente, vlees in blik, houdbare zuivel in pak, koffie/thee, aardappelpurree in pak, houdbaar broodbeleg, bak-/olijfolie en soepen over, neem ze vanavond dan mee naar het stadion ter ondersteuning van deze actie.