Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het bekerduel thuis tegen AZ geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Aykut Özer en Marco Ospitalieri. De eerste twee staan al langer buitenspel; Ospitalieri liep afgelopen vrijdag in Den Bosch een hamstringblessure op. Verder is iedereen fit en speelgerechtigd.

In de vorige bekerronde (thuis tegen Go Ahead Eagles) besloot Oliseh speeltijd in te ruimen voor enkele bankzitters (Özer, Ufukcan Engin, Mickaël Malsa en Lars Hutten). We vermoeden dat Oliseh dat deze maal niet gaat doen. Kortom, we verwachten dat hij met zijn sterkste elftal start.

Achterin, betekent dat wel dat Oliseh Ospitalieri moet vervangen. Hij kan kiezen voor Stefan Askovski als linksback en dan André Vidigal op de linksbuitenpositie. Hij kan ook kiezen voor Clint Essers of Kai Heerings op de plek van Ospitalieri. We vermoeden dat Oliseh kiest voor Essers, waardoor er ook ruimte is voor Christopher Braun. Verder de gekende namen: Miguel Santos op doel, met daarvoor Braun als rechtsback; het duo Perr Schuurs en Wessel Dammers centraal; Essers linksback.

Op het middenveld verwachten we Dries Saddiki en Jorrit Smeets in een controlerende rol; Djibril Dianessy in een aanvallende rol. Voorin het trio Lisandro Semedo (rechtsbuiten), Finn Stokkers (spits) en Askovski (linksbuiten).

Bekende gezichten bij AZ? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen AZ? 12 April 1997. Het is alweer twintig jaar geleden dat Jurgen Dirkx scoorde op aangeven van Fuat Usta. Het bleek de enige treffer van het duel. Sindsdien troffen Fortuna Sittard en AZ elkaar in competitieverband slechts viermaal in Sittard-Geleen. Die duels won Fortuna niet.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen AZ: V-G-V-G-W

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? W-W-V-V-V

Scheidsrechter Allard Lindhout staat op plek negentien in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Daar worden we niet vrolijk van.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Essers; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.