Trainer Peter van Vossen kan morgenavond in het thuisduel tegen Achilles ’29 geen beroep doen op Niels Vets. Nieuweling Joeri Schroyen is toegevoegd aan de selectie.

Het ligt voor de hand dat Van Vossen kiest voor de elf spelers die afgelopen zondag in Kerkrade wonnen. Het enige vraagteken is Joeri Schroyen: laat Van Vossen hem starten in de basis? We vermoeden van niet.

Achterin dus Ferhat Kaya op doel, met daarvoor een viermansverdediging: Fatih TuranRoel JanssenSem de WitKevin Kis.

Op het middenveld ook vier man: Jordy ter BorghJordie BrielsElroy PappotThiemo Vanmaris.

Voorin het duo Seku Conneh en Jordi Baur.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: Na drie duels tegen Achilles ’29 is Fortuna nog steeds ongeslagen tegen de Groesbekers.

Bekende gezichten in Groesbeek? Ja, trainer François Gesthuizen heeft een Fortuna verleden (maar hij zal er vanavond niet bij zijn, vanwege trainerscursus verplichtingen); verder was topscorer Thijs Hendriks bij aanvang van het seizoen 05/06 enkele weken op proef (maar niet goed genoeg bevonden).

Laatste overwinning thuis tegen Achilles ’29? Vorig seizoen wonnen we met 2-1, via treffers van twee spelers die destijds nog een contract hadden voor het seizoen 14/15, maar er desalniettemin niet meer bij zijn: Patrick Amoah en Jeffrey Vlug.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Achilles ’29: W-..-..-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-W-G-V-V

Scheidsrechter: De Belg Nathan Verboomen stond eenmaal eerder aan de aftrap van een duel van Fortuna. Dat duel verloren we.

Opstelling: Kaya; Turan, De Wit, Janssen, Kis; Ter Borgh, Briels, Vanmaris, Pappot; Baur en Conneh.