Trainer Wil Boessen kan vanavond in het uitduel bij Achilles ’29 in Groesbeek geen beroep doen op de geblesseerde Niels Vets. Jordie Briels keert terug van een schorsing.

De terugkeer van Briels zadelt Boessen met een dilemma op. Fortuna won afgelopen vrijdag met 5-0 van SC Telstar. Boessen heeft dus weinig reden om zijn elftal overhoop te gooien, maar Briels solliciteerde voor zijn schorsing wel naar een basisplek. We gaan er desondanks vanuit dat Boessen dezelfde elf spelers naar de aftrap stuurt als vorige week, maar gezien de bezetting van de bank is er geen ruimte voor verzaak.

Dat betekent Ferhat Kaya in doel en daarvoor een viermansblok: Jonathan HendrickxTimothy DreesenRoel JanssenKevin Kis.

Daarvoor het verdedigende middenveld duo Ramon Voorn en Yoann de Boer. Aan de zijkanten Jeffrey Vlug en Gevaro Nepomuceno.

Voorin zien we dan Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi.

Inzet: Fortuna heeft zich ondertussen opgewerkt naar een plek op de ranglijst vanwaar de sprong naar een play-offs plek een realistisch doel is. De resterende 12 duels geven evenwichtige tegenstand: Fortuna speelt nog zes duels tegen ploegen uit de top 10; zes duels tegen ploegen buiten de top 10. Punten buitenshuis zullen vast goud waard zijn en op papier makkelijkere tegenstanders dan nummer laatst Achilles ’29 komen we niet meer tegen. Om kwalificatie voor de play-offs realistisch te houden doet Fortuna zichzelf een groot plezier als het wint.

Bekende gezichten bij Achilles ’29? Alleen trainer François Gesthuizen heeft een Sittards verleden.
Laatste overwinning in Groesbeek? Fortuna speelde er nooit.

Opstelling:

Kaya; Hendrickx, Dreesen, Janssen, Kis; Voorn, De Boer, Vlug, Nepomuceno; Khalouta en N’Koyi.