Trainer Peter van Vossen kan vanmiddag (aftrap: 16.30uur) in het uitduel bij Almere City FC geen beroep doen op Elroy Pappot en Niels Vets (beiden geblesseerd) en Roel Janssen (geschorst).

De absentie van Janssen betekent dat Van Vossen gedwongen wordt een wijziging door te voeren in zijn verdediging. Hij kan kiezen tussen Sjoerd Linssen en Dennis Dengering. We verwachten de eerste aan de aftrap om samen met Ramon Voorn het hart van de verdediging te vormen. Fatih Turan en Kevin Kis zijn de twee andere verdedigers; Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld verwachten we geen veranderingen. Jordy ter Borgh en Jordie Briels centraal; Tomas Overhof en Jordi Baur op de flanken. Voorin Bob Vankan en Seku Conneh.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: als we goed geteld hebben, is het een jubileumwedstrijd: Fortuna’s 1800ste officiële wedstrijd (646 duels in eredivisie, 980 duels in eerste divisie, 32 in play-offs, 127 bekerduels en 10 europese duels plus vier duels in de eerste divisie die later geschrapt werden omdat de tegenstander failliet ging gedurende de competitie). Een dikke proficiat naar de club!

Bekende gezichten in Rotterdam-West? Assistent trainer Marco Heering is een oude bekende.

Laatste overwinning in Almere? 5 Oktober 2012. Fortuna wint met 2-0, via een treffer van Patrick N’Koyi en een eigen doelpunt.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Almere City: G-W-W-G-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-G-W-V

Scheidsrechter: Allard Lindhout vinden we terug op plek 15 (van in totaal 21 gerangschikte scheidsrechters) in de lijst favoriete scheidsrechters. Kortom, de man is ons wat schuldig.

Opstelling: Kaya; Turan, Voorn, Linssen, Kis; Ter Borgh, Briels, Baur, Overhof; Vankan en Conneh.