De felbegeerde oplossing van de schuldenproblematiek van Fortuna Sittard is weer een stukje verder weg. Kortom, slecht nieuws dus.
Fortuna heeft gedurende het kerstreces aan tafel gezeten met de partijen die op een of andere manier hun steentje moeten bijdragen aan de op tafel liggende voorstellen. Dat zijn onder andere de gemeente (die toestemming moet geven voor huizenbouw op het Euregionaal sportcentrum en voor sport en leisure activiteiten rond het Fortuna stadion), een projectontwikkelaar (die huizen gaat bouwen op het Euregionaal sportcentrum en tevens het stadion van Fortuna koopt) en Leeuwenborgh opleidingen (dat als eigenaar van het Euregionaal sportcentrum verkast richting het Fortuna stadion).
Deze keer is het niet de gemeente die op de rem trapt, maar Leeuwenborgh. Tijdens de besprekingen is het Leeuwenborgh duidelijk geworden dat Fortuna grote haast heeft met het er doordrukken van de plannen en omdat het hier toch niet om kleine bedragen gaat, wil Leeuwenborgh meer bedenktijd.
Meer bedenktijd betekent uitstel en bij uitstel is Fortuna niet gebaat…

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger