Gisteravond vond de loting plaats voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Na de overwinning op ADO Den Haag in de eerste ronde, neemt Fortuna het in de tweede ronde op tegen PEC Zwolle. Opnieuw wordt het duel in Sittard-Geleen gespeeld.

Fortuna nam het driemaal eerder op tegen PEC / FC Zwolle en telkens trokken we aan het kortste eind.

In het seizoen 72/73 ontmoetten eerstedivisionisten Fortuna en PEC elkaar voor het eerst in het bekertoernooi. In het eersterondeduel waren treffers van Harry Aben en Uwe Blotenberg niet voldoende voor de winst; Fortuna verloor thuis na strafschoppen.

De tweede bekerontmoeting vond plaats in het seizoen 96/97. Eerstedivisionist FC Zwolle versloeg thuis eredivisionist Fortuna Sittard, ondanks een treffer van Robert Roest, met 2-1 in de eerste hoofdronde van bekertoernooi.

De derde bekerontmoeting vond plaats in het seizoen 13/14. Eredivisionist PEC Zwolle versloeg thuis eerstedivisionist Fortuna Sittard met 2-0 in de eerste ronde.

Wordt viermaal scheepsrecht?

Medio december weten we het antwoord. De tweede ronde van het bekertoernooi wordt afgewerkt op 17, 18 en 19 december. Fortuna en PEC spelen op zaterdag 14 en 21 december competitieduels, dus 19 december valt af.

Bron: FOX Sports