Fortuna Sittard speelde haar tweede wedstrijd in de oefencampagne tegen de Duitse amateurclub VfR Tüddern. Net als het eerste duel tegen SVM, werd het ook nu 10-0.
Tüddern speelt tegenwoordig in de Kreisliga (en dat is na de 1.Bundesliga, 2. Bundesliga, Regionalliga, Oberliga, Verbandsliga, Landesliga en de Bezirksliga) de 8ste divisie van Duitsland….
Fortuna startte met Bertjens op doel, achterin van rechts naar links: T. Janssen, Akerboom, Hamers en Emeran. Op het middenveld van rechts naar links: Meszaros, Van der Hoeven, Van Barneveld en Cagnazzo en in de spits Tychon en Hamming.

Een iets andere opstelling dus dan afgelopen vrijdag tegen SVM, ook omdat Emeran en Hamming terugkeerden in de basis. In de eerste helft pakte deze opstelling vrij goed uit. Met name aan onze rechterkant zag het er af en toe aardig uit. Tychon en Van Barneveld zochten en vonden daar consequent ruimte en ook rechtsback Thomas Janssen stoomde af en toe op over rechts. Toegegeven het mocht ook allemaal van Tüddern. Eén ding is duidelijk, Tüddern heeft duidelijk aan kwaliteit ingeboet ten opzichte van de voorgaande jaren.
Het leverde uiteindelijk een 6-0 ruststand op door treffers van Hamming (3x), Tychon, Van der Hoeven en Van Barneveld. Van die eerste helft onthouden we:
a) dat Tychon en Van Barneveld lieten zien nog steeds over een uitstekende techniek te beschikken;
b) dat het nemen van een fatsoenlijke corner nog steeds een probleem is in Sittard.

Bij aanvang van de tweede helft wisselde Koning zo fors, dat we even de tel kwijt raakten. We houden het erop dat Fortuna alsvolgt gespeeld heeft: Baart, Emeran, Steegs, Van der Hoeven, Kaplan, Meszaros, Daemen, Raycomar, El Gaaouiri, Gommans en Hamming.
Maar of Tycho Steegs echt heeft meegedaan weten we niet zeker. Kaplan viel overigens voor rust al in voor de geblesseerde Thomas Janssen.
Al die veranderingen kwamen het spel zeker niet ten goede. Pas nadat Averdijk (voor Hamming) inviel werd er weer gescoord. Of dat iets te maken had met “die lange”, lijkt onwaarschijnlijk, maar er vielen nog vier treffers, waardoor de dubbele cijfers toch nog op het bord kwamen (Averdijk 2x, Gommans en Rajcomar). Verder onthouden we van de tweede helft dat er drie ballen over de ballenvanger verdwenen en dat een piepjonge rechtsbuiten zijn debuut maakte. Hij luistert naar de naam Tom Bastian.