Gisteravond, 26 september 2007, voor de bekerwedstrijd Fortuna Sittard – FC Emmen, heeft er een discussie plaats gevonden tussen het bestuur van de supportersvereniging SV Nao Veure en Fortuna Sittard bij monde van haar directeur over de openingstijden van het supportershome. Men wilde ervoor zorgen dat het supportershome tijdens de wedstrijd en in de rust van de wedstrijd gesloten zou blijven zodat de trouwe fortunafans die zich op deze dinsdagavond de moeite hadden getroost om de club te komen steunen en maar liefst 10 euro hadden betaald voor een toegangskaartje voor de bekerwedstrijd Fortuna Sittard – FC Emmen, in de kou zouden moeten blijven staan tijdens de wedstrijd en in de rust van de wedstrijd.

Aangezien er door de SV Nao Veure goede afspraken zijn gemaakt met de eigenaar van het supportershome, de Westerhoutgroep, was deze actie op zijn minst een beetje vreemd te noemen. Na enige discussie werd er aangeven dat het supportershome tijdens de rust van de wedstrijd wel open mocht maar het moest gesloten blijven tijdens de wedstrijd. Het supportershome is dan ook gewoon volgens afspraak tijdens de rust geopend geweest en de muziek heeft tijdens de rust uit gestaan om ervoor te zorgen dat er geen overlast zou ontstaan voor de spelers en technische staf van Fortuna Sittard tijdens de rust zoals dit afgelopen thuiswedstrijd tegen FC Omniworld wel het geval was. Beloofd is dan ook dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.

Tijdens de wedstrijd is het supportershome gesloten geweest.
De SV Nao Veure betreurt deze gang van zaken en hoopt dat er in de toekomst beter omgegaan wordt met de belangen van de fans van Fortuna Sittard.
Naar aanleiding van al deze onduidelijkheid zal er op korte termijn een overleg plaats vinden tussen de Westerhoutgroep, Fortuna Sittard en de SV Nao Veure om te komen tot een voor alle partijen acceptabele oplossing.

Bron: SV Nao Veure