Het Turkse online nieuwsplatform ‘Asist Analiz’ (en ook diverse andere Turkse media) meldt dat Fortuna Sittard eigenaar Işıtan Gün heeft verklaard dat de onderhandelingen met beoogd investeerder Acun Ilıcalı de goede kant opgaan.

Enige tijd geleden doken in Turkse media berichten op dat de Turkse mediamagnaat Acun Ilıcalı een belang wilt nemen in Fortuna Sittard. Toen ook de Nederlandse media op het gerucht doken werd Işıtan Gün gevraagd toelichting te geven hierop.

Probleem hierbij is dat een club niet zomaar een investeerder mag toelaten. Als het om een belang gaat van 25% of meer, dan dient de KNVB goedkeuring te geven.

‘Asist Analiz’ meldt dat de KNVB zich momenteel buigt over deze casus. Gün geeft aan dat het de afgelopen jaren een aantal keren is voorgekomen dat een investeerder een aanmerkelijk belang wilde nemen in een club (zoals bijvoorbeeld Kakhi Jordania die FC Den Bosch wilde kopen), maar verwacht in Fortuna’s geval geen probleem, ondanks de stevige eisen die de KNVB aan een investeerder stelt en dat de KNVB zal instemmen met de komst van Acun Ilıcalı. Één van de eisen die de voetbalbond stelt is dat inkomsten volledig transparant moeten zijn. Door aan te geven dat Fortuna de afgelopen jaren € 5.500.000 aan transfers heeft overgehouden, stelt Gün dat de club in staat is zijn eigen broek op te houden en aldus goed wordt geleid.

Tenslotte gaat Gün in op het gerucht dat Acun Ilıcalı zijn landgenoot Sercan Yıldırım wilt meenemen naar Sittard-Geleen. De 30-jarige aanvaller zit momenteel zonder club en wilt ongetwijfeld zijn carrière nieuw leven inblazen.


Sercan Yıldırım in actie voor het Turkse Bursaspor (foto: Fotomaç)

Gün countert de vraag door te stellen ‘dat Fortuna een technisch beleid heeft waarin tal van spelers afkomstig over de hele wereld in passen’.

Maar 30-jarige speler die de laatste seizoen amper wedstrijden heeft gespeeld lijkt op het eerste gezicht niet de persoon die Fortuna verder gaat helpen.

Bron: AsistAnaliz