Vanmiddag hebben de Fortuna Dames met 2 – 5 gewonnen op het veld van Amstenrade. Fortuna bracht haar beloftenelftal op de been, aangevuld met Charlotte Schings, Shirley Kocacinar, Mayke Ploemen en Glynis Vromen.

In een gelijkopgaande wedstrijd komt Fortuna het beste uit de startblokken, maar enkele mooie kansen zijn niet aan de aanvallers besteed. Amstenrade, de koploper in de Tweede Klasse, is weliswaar qua veldspel de evenknie van Fortuna, maar komt niet tot uitgespeelde kansen.

Toch nemen de oranjehemden de leiding als een verdwaalde voorzet van de potige Anne Frolichs in doel belandt. Lang kunnen de dames van Amstenrade niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later trapt Lizzy Kolen de gelijkmaker binnen.

De wedstrijd golft op en neer met kansen aan beide zijden. Vooral achterin oogt Fortuna wat onrustig, maar daar weet Amstenrade vooralsnog niet van te profiteren. Sterker nog, Shirley Kocacinar zet Fortuna weer op voorsprong.

Toch wordt met deze voorsprong de rust niet gehaald, want kapitein Stephanie Harmsen hijst Amstenrade weer naast de Sittardse dames. Met deze stand zoeken de dames na 45 minuten de kleedkamers op.

Na rust wordt het verschil in niveau toch redelijk snel zichtbaar en tikt Shirley Kocacinar al gauw haar tweede doelpunt van de middag binnen. Halverwege de tweede helft diept Carmen Kuijer, de jongere zus van toeschouwer Gwen Kuijer, de kloof uit tot twee doelpunten.

Uiteindelijk scoort ook Lizzy Kolen haar tweede treffer van de middag en brengt daarmee de eindstand op 2 – 5.

Voor het beloftenelftal van Fortuna’s damestak was de wedstrijd tegen Amstenrade pas hun eerste oefenwedstrijd en deze is prima verlopen. Heeft natuurlijk ook te maken met de aanwezigheid van enkele dragende krachten, maar desalniettemin kon men zich meten met de koploper van de Tweede Klasse. En dat biedt perspectief voor komend seizoen als het beloftenteam (naar alle waarschijnlijkheid) aan de competitie gaat deelnemen en zal starten in de Tweede Klasse.

Amstenrade – Fortuna Sittard beloften 2 – 5

Scoreverloop:
1 – 0 Anne Frolichs, 1 – 1 Lizzy Kolen, 1 – 2 Shirley Kocacinar, 2 – 2 Stephanie Harmsen, 2 – 3 Shirley Kocacinar, 2 – 4 Carmen Kuijer, 2 – 5 Lizzy Kolen.