Één van de spelers waarvan Fortuna Sittard het aflopende contract niet verlengde is doelman Ruben van Kouwen. Over Van Kouwen was tot voor kort niets bekend, maar er lijkt schot in de zaak te komen.

Het Veenendaalse GVVV heeft Van Kouwen uitgenodigd voor een oefenstage. ‘De Blauwhemden’, die afgelopen seizoen degradeerden naar de Derde Divisie, zijn volop bezig aan de voorbereiding op het seizoen 22/23 en kunnen best versterking in doel gebruiken.

Van Kouwen komt in de zomer van 2021 over van NEC Nijmegen O23 na het vertrek van derde doelman Joshua Wehking. Na een proefperiode is de technische staf overtuigd waarna de jonge doelman een contract tekent dat hem tot de zomer van 2022 bij Fortuna houdt, waarbij de club de optie heeft Van Kouwen nog een seizoen langer aan zich te binden.

Maar tijdens de winterstop trekt Fortuna Michael Verrips aan, waardoor er één doelman op overschot is. Dat is Van Kouwen. Hij verlaat Fortuna en gaat zijn geluk beproeven bij MVV.

‘De Sterrendragers’ bieden hem echter geen contract aan, iets wat Fortuna evenmin doet. Daardoor mag Van Kouwen op zoek naar een nieuwe club en die hoopt hij nu te hebben gevonden. Maar eerste de oefenstage met goed gevolg voltooien.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad