In de Eastern Daily Press laat Neil Adams, de man die verantwoordelijk is voor het mogelijke verhuur van (jeugd)spelers bij Norwich City, zich uit over de ontwikkeling van Todd Cantwell bij Fortuna en zijn voetbaltoekomst.

Adams besloot Cantwell uit te lenen aan een Nederlandse club, omdat het er in de Nederlandse eerste divisie minder fysiek aan toegaat dan in een Engelse tweede divisie. Cantwell, die het toch al van zijn techniek moet hebben, zou in Nederland beter tot zijn recht komen.

Adams toont zich uitermate tevreden: “als we de Cantwell van voor en na Fortuna Sittard naast elkaar zouden zetten, zou je denken dat het een andere persoon is – zowel qua fysiek, volwassenheid, ervaring en zelfvertrouwen.

Over het komend seizoen zegt Adams: “Cantwell speelt óf bij het eerste elftal óf wordt opnieuw uitgeleend, misschien wel Fortuna Sittard. Het woord is aan trainer Daniel Farke”.

Een ding is duidelijk, Fortuna Sittard heeft een prima indruk achtergelaten op Norwich City, waar je spelers met specifieke kwaliteiten met een gerust hart kunt stallen. Wellicht speelt Cantwell opnieuw in Sittard komend seizoen, wellicht in de nabije toekomst ook wel een andere speler van Norwich City.

Bron: Eastern Daily Press