Engelsen roepen na zo’n wedstrijd: “Fortuna are safely through to the next round”. Nou dat is ongeveer het enige positieve dat we van deze avond moeten onthouden.


5 Oktober 1999

Fortuna verslaat Noordwijk in een wedstrijd van niks

Fortuna Sittard 2 Noordwijk 0
Doelpuntenmakers: 14. Hamming 1-0; 45. Paciorek 2-0
Opstelling: Van Zwam, Zegrean, Hofland (60. Van Barneveld), Kiekens, Hermans, Gesthuizen (77. Wright), Volmer, Landerl, Gerritsen, Hamming (69. Tychon), Paciorek.
Toeschouwers: 1.200
Scheidsrechter: onbekend
Geel (Fortuna): –
Rood (Fortuna): –

De wedstrijd begint met een hoop vuurwerk van de meegereisde Noordwijk supporters. Er is een busje vol idioten (ik neem aan familie en vrienden) meegereisd en die hebben het idee opgevat om Bengaals vuurwerk mee te nemen.

Nou ja alles wat sfeerverhogend is, is op zo’n troosteloze avond wel welkom (1.200 man hebben de moeite genomen).

Spelers komen het veld op en ja hoor een stuk of tien vuurpeilen staan in de fik. Prachtig gezicht natuurlijk maar de rookontwikkeling die volgt zal men zich op de hoofdtribune nog lang heugen!!!

Goed nadat de kruitwolken zijn opgetrokken blijkt dat Fortuna deze avond heeft uitgekozen om een snipperdag op te nemen. Er lukt hoegenaamd niks. Alleen Hermans en invaller Van Barneveld halen een aanvaardbaar niveau. De doelpunten komen vrij gemakkelijk tot stand. Hamming scoort uit een corner. Ja, je leest het goed. Hamming scoort met het hoofd. De man van 1.70m kan vrij inkoppen. Trouwens alle kopduels die hij aan moet gaan wint ie. Nee, van kopsterkte achterin bij Noordwijk moeten ze het niet hebben.

Het tweede doelpunt komt uit een penalty vlak voor rust. Er zou “hands” gemaakt zijn door een Noordwijk speler. Ik kon het allemaal niet zien, maar het zal wel. Paciorek benut het buitenkansje en daarmee is de kous af.

In de tweede helft is er slechts sporadisch druk op de Noordwijk goal. In die periode had de score kunnen oplopen, maar het was gewoonweg niet verdiend geweest. En Noordwijk dan? Och zo slecht zijn die niet. Ze combineren aardig en als ze een beetje koelbloedige spits hadden gehad, had de score ook een ander aanzicht kunnen hebben. Maar laten we daar maar niet aan denken, want om nou te gaan roepen dat de overwinning dik verdiend is dat gaat me toch eventjes iets te ver…..

In deze wedstrijd maakt ook Rolf Landerl zijn debuut, maar wat kun je daarvan zeggen. Een speler die moet debuteren in een ploeg die niet vooruit te branden is, dat is geen makkelijke opgave. De beoordeling over zijn kwaliteiten moeten we dus nog maar even uitstellen.

Minpunt van de avond. Noordwijk maakte nogal wat onbesuisde overtredingen. Eentje daarvan werd Hofland noodlottig. Hopelijk niks ernstigs, maar ik vrees dat die wel weer een paar weekjes zoet is.