Naast Emil Hansson, Alexei Koşelev, Lazaros Rota en Lisandro Semedo zijn ook Branislav Niňaj en nieuweling Samuel Moutoussamy opgeroepen voor respectievelijk Slowakije en Congo.

Niňaj stond op de reservelijst van Slowaaks bondscoach Pavel Hapal. Hapal heeft hem nu toch opgeroepen, omdat centrale verdediger Milan Škriniar positief getest is op COVID19 en dus niet kan spelen; Niňaj is zijn vervanger.

De belangen zijn groot voor Slowakije. Slowakije kan zich namelijk nog plaatsen voor het EK. Daartoe moet het vanavond eerst afrekenen in Bratislava met Ierland. Lukt dat, dan volgt in november een finaleduel tegen Noord-Ierland of Bosnië en Herzegovina. De winnaar van dat duel speelt komend jaar op het EK. Volgende week speelt Slowakije dan ook nog twee duels in de UEFA Nationsleague.

Eerder deze week nam Fortuna Samuel Moutoussamy op huurbasis over van FC Nantes. Moutoussamy is international van Congo. Congo (met Moutoussamy) speelt deze en komende week twee oefenduels tegen Burkina Faso (vrijdag 9 oktober) en Marokko (dinsdag 13 oktober). Beide duels worden gespeeld in Marokko.

Omdat de Nederlandse overheid een uitzonderingspositie heeft gemaakt voor topsporters, hoeft Moutoussamy, in tegenstelling tot andere reizigers vanuit Marokko, niet in quarantaine te gaan.

Bron: SFZ / France Football