De gemeente Sittard-Geleen heeft een nieuw ontwikkelingsplan voor de stad opgesteld: de ‘Omgevingsvisie Sittard-Geleen 2016’. Dat is de opvolger van de ‘Structuurvisie 2010’ die zes jaar geleden werd opgesteld.

De voor Fortuna Sittard relevante verschillen zijn klein. In de ‘Structuurvisie 2010’ was er ruimte voor een grote (‘XL’) supermarkt die zich onder het stadion mocht vestigen, op voorwaarde dat het totale winkelvloeroppervlak in de gemeente niet toenam (kortom, het moest een al in de stad gevestigde supermarkt zijn die wenste te verhuizen).

In de nieuwe ‘Omgevingsvisie 2016’ is er niet langer sprake van één grote supermarkt, maar mogen het er ook twee kleinere worden, zolang het totale winkelvloeroppervlak niet groter wordt dan 3500m2 (en het verhuizende supermarkten binnen de stadsgrenzen betreft).

Het College van Burgemeesters en Wethouders zal de nieuwe ‘Omgevingsvisie’ in december voorleggen aan de raad, die zich erover zal buigen.

De wijzigingen van één grote naar twee kleinere supermarkten geeft Jongen-Meulen BV (sinds 2006 eigenaar van de ruimtes waar de supermarkten zich zullen vestigen – ondergebracht in de ‘Stadion omgeving BV”) meer flexibiliteit om geïnteresseerde kandidaten over de streep te trekken. Eerder dit jaar raakte bekend dat Aldi een van de twee supermarkten wordt. Afhankelijk van het vloeroppervlak van de Aldi blijft er dus nog ruimte over voor een tweede supermarkt.

Bron: Gemeente Sittard-Geleen