Drie dagen voor de start van de competitie zou Fortuna dichtbij het contracteren van een nieuwe linksback staan—een vervanger van Marco Ospitalieri die Fortuna op het einde van het afgelopen seizoen verliet. Aldus 1Limburg, zou het gaan om de 21-jarige Brit George Cox, die tot de zomer van 2020 onder contract staat bij premierleagueclub Brighton & Hove Albion, maar daar op overschot is.

De linkervleugelverdediger doorliep de jeugdopleiding van Brighton en speelde de tweede helft van het seizoen 18/19 op huurbasis voor Northampton Town FC, dat uitkomt op het vierde Engelse niveau.

Aan de start van het seizoen 18/19 trainde Cox mee bij het eerste elftal van Brighton en werd bij hem een onregelmatige hartslag ontdekt. Daaraan is hij vorig seizoen succesvol geopereerd, voordat hij naar Northampton Town vertrok.

Cox zou al medisch (goed)gekeurd zijn door Fortuna en op het punt staan een meerjarig contract te tekenen. Als dat klopt, zal hij de concurrentie aan moeten gaan met aanvoerder Mica Pinto voor de linksbackpositie.

Bron: 1Limburg