Mommers heeft de door MVV-directeur Ron Weijzen gedane uitlatingen als zou de poging om te komen tot een samenwerkingsverband tussen Fortuna Sittard en PSV mislukt zijn, naar het rijk der fabelen verwezen.
Volgens hem is er helemaal geen kink in de kabel in de relatie tussen Fortuna en PSV en gaan beide clubs binnenkort weer rond de tafel zitten om verdere gesprekken te voeren. De besprekingen over het huren van Claudio voert Mommers aan als ondersteuning van zijn argumentatie dat de relatie tussen beide clubs uitstekend is (Limburgs Dagblad).

We weten het natuurlijk allemaal niet zeker, maar dit steekspel zou wel eens een onderdeel kunnen zijn van een groter strategisch spelletje. Fortuna wil dolgraag met PSV op pad, maar dat openlijk toegeven zou haar onderhandelingspositie verzwakken, dus wijst Mommers te pas en te onpas naar de drie overige partijen waarmee hij in gesprek zou zijn. PSV wil ook graag samenwerken met Fortuna, maar geeft dat ook liever niet openlijk toe en wijst te pas en te onpas naar de mogelijkheid om met MVV samen te werken.
Hopelijk zit dit erachter en is er niet echt stront aan de knikker, want zo’n samenwerkingsverband met PSV zou best wel eens goed kunnen uitpakken voor Fortuna.