Dagblad De Limburger weet te melden dat Fortuna verwacht dat ook Mischa Rook op korte termijn een nieuwe club zal vinden. Als Rook vandaag nog een contract tekent bij een nieuwe club dan kan ook hij afgevoerd worden van de lijst van spelers voor wie Fortuna een ontslagaanvraag heeft ingediend bij de KNVB.
Maar ook als hij dat niet meer redt, is dit goed nieuws voor Fortuna Sittard. Eén van de criteria bij het vaststellen van een afkoopsom voor spelers die Fortuna wil ontslaan zijn de uitwijkmogelijkheden van de betreffende speler. Als Rook daadwerkelijk vergaande contacten heeft met een andere club en hij vertelt dat vanavond tijdens de arbitragezaak (en hij wordt daar onder ede verhoord dus hij mag niet liegen) of Fortuna weet die contacten hard te maken dan betekent dat een lagere afkoopsom.
Verder lijkt het nu toch onwaarschijnlijk dat Fortuna Cramb kan ontslaan. We hebben altijd al in de veronderstelling geleefd dat je een langdurig geblesseerde werknemer niet kunt ontslaan, maar Mommers heeft altijd beweerd dat dat wel kon. Nu komt ie daar blijkbaar op terug. Cramb hoeft dus naar alle waarschijnlijkheid net als Geerinckx vanavond niet te verschijnen voor de arbitragecommissie.
Concreet ziet het er dus vanavond als volgt uit. Zes werknemers van Fortuna zullen daar moeten verschijnen, te weten de voetballers Averdijk, Krijgsman, Rook, Hamming, trainer Verel, en scout Vergeer.
Van Averdijk, Rook en Hamming zijn er aanwijzigingen dat ze elders een contract kunnen tekenen. Als dat hard kan worden gemaakt, zal de arbitragecommissie daar rekening mee houden bij het bepalen van de hoogte van een eventuele afkoopsom.
Van Krijgsman weten we alleen dat hij moet eten. We gaan er niet vanuit dat hij gezocht heeft naar een nieuwe club, want daarvoor moet je actief worden en dat stinkt naar werk: niet de favoriete hobby van Dennis K. Bovendien verwachten we ook niet dat er zich clubs voor hem gemeld hebben….
Van Verel en Vergeer weten we ook eigenlijk helemaal niets, maar hun recente staat van dienst lijkt ook niet in hun voordeel te werken bij het vinden van een nieuwe club.

Inzet vanavond: Fortuna wil geen afkoopsom betalen, de zes werknemers van Fortuna zullen wel het maximale uit de pot willen slepen: het woord is nu aan de arbitragecommissie. Vanavond weten we meer….

Bron: Dagblad De Limburger