Omdat er toch enige onduidelijkheid is over “de Kroaat” die op proef is bij Fortuna hebben we maar eens contact gezocht met Kroatië, meer specifiek Osijek. Onze Kroatische correspondent, die een supporter is van NK Osijek, wist ons allereerst te melden dat Milan Pavlicic geen spits is zoals verscheidene bronnen in Nederland gemeld hebben. Milan is een verdediger en zou eventueel ook als verdedigende middenvelder ingezet kunnen worden. Dat klinkt meteen al een stuk logischer, want in de spits liggen onze problemen niet (relatief gezien natuurlijk!).
Verder zou Milan alle vertegenwoordigende elftalen doorlopen hebben tot 20 jaar. Dat klopt wel, maar voor Jong Kroatië (onder 21 jaar) heeft hij tot dusverre nog niet gespeeld. Ergens is er dus iets misgegaan.
Dat er iets mis is gegaan in zijn carrière blijkt ook uit het feit dat hij het afgelopen seizoen nauwelijks heeft gespeeld voor NK Osijek. Hij werd namelijk al snel uitgeleend aan een ploeg uit een lagere divisie. Dus het feit dat NK Osijek derde is geëindigd het afgelopen seizoen in Kroatië is wel leuk, maar daar heeft Pavlicic part noch deel aan gehad.
Dus of “die betrouwbare bron die Pavlicic heeft aangeboden” echt zo betrouwbaar is, moet nog maar blijken. We gaan er hier wel vanuit dat onze “Kroatische correspondent” ons eerlijke informatie verstrekt. Maar we hebben niet echt redenen om daar aan te twijfelen, dit in tegenstelling tot de zaakwaarnemer van Pavlicic…..