Tot onze schrik lazen we in Voetbal International dat op de begroting van Fortuna Sittard een inkomstenpost genaamd “opbrengst uit te verwachten transferinkomsten” prijkt ter grootte van 10 à 15%. Op een begroting van 6 miljoen euro (13 miljoen gulden) hebben we het dan over een post van tussen de 0,6 tot 0,9 miljoen euro (oftewel 1,3 tot 2 miljoen gulden).
Deze transferopbrengsten zouden moeten komen uit de verkoop van Joos van Barneveld, maar nu die geblesseerd geraakt is, lijkt het onwaarschijnlijk dat dat transfergeld er nog komt. Of zijn hier al definitieve afspraken over gemaakt met PSV die wij supporters niet kennen?
Zo nee, dan hebben we op het eind van dit seizoen al een fors exploitatietekort. Dat komt dan op het slechts denkbare moment, want met degradatie en dus flink teruglopende inkomsten maar tegelijkertijd doorlopende contracten van dure jongens die niks presteren in het vooruitzicht, wordt het komende seizoen ook al een financiële ramp.
Zo ja, dan gaan we Van Barneveld dus voor een habbekrats kwijtraken aan PSV (of wie dan ook) en raken we onze beste speler kwijt. Ook al geen leuk vooruitzicht.
Bottomline blijft dat we niet kunnen begrijpen dat juist Fortuna zich met dit soort luchtfietserij inlaat. Juist de club die onder Opgenoord/Nijpels heeft kunnen zien in wat voor financiële ellende je terecht kunt komen als je op de bonnefooi leeft, stoot zich dus voor de tweede maal aan dezelfde steen.